Bijscholing elektromagnetische velden

Het vijfde generatie mobiele netwerk (draadloze systemen) of kortweg 5G is een nieuwe telecommunicatienorm en zal voor een ongekende revolutie zorgen in vele domeinen van onze maatschappij. Niet alleen op technologisch vlak maar ook psychologisch zal het voor de gewone gebruiker een hele aanpassing vergen. In hoeverre verschilt 5G van de bestaande draadloze technologieën? Wat zijn de mogelijke effecten op onze gezondheid?

Inhoud

Pas goed 3 jaar geleden verscheen het koninklijk besluit over elektromagnetische velden in arbeidssituaties. De werkgever moet erop toezien dat de blootstelling van werknemers de grenswaarden niet overschrijdt.
Moeten we bijvoorbeeld de risicoanalyse m.b.t. de gezondheidsrisico’ s van 5G anders aanpakken dan deze voor 4G en de voorgaande generatie mobiele netwerken?

Dr. Dirk Adang, expert bij de Hoge Gezondheidsraad en verbonden als professor aan de UHasselt geeft tijdens deze bijscholing een overzicht van de huidige en toekomstige toepassingen van elektromagnetische velden, legt uit hoe werknemers hun taken kunnen blijven uitvoeren op voorwaarde dat in bepaalde gevallen extra maatregelen genomen worden en gaat onder meer dieper in op veiligheids-en gezondheidsrisico’s evenals op preventieve maatregelen, aangevuld met praktische tips en tricks.

Doelpubliek

Deze bijscholing is onder meer bedoeld voor preventieadviseurs, werkgevers, hiërarchische lijn,   (arbeids)artsen, veiligheidsdeskundigen, arbeidshygiënisten, milieudeskundigen, ... en iedereen die geïnteresseerd is in dit hyperactuele en boeiende onderwerp.

Attest

U ontvangt een getuigschrift van gevolgde bijscholing.

Praktisch

Datum: 12 maart 2020, 13u-16u30
Plaats: Prevent, bedrijvencentrum Hyphen-One te Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 (vijfde verdieping) op 15 min. wandelafstand van het station. Er is parkeergelegenheid in de buurt, parking Vaartkom.
Prijs: 200 € (excl. BTW)

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur.
Kosteloos annuleren (schriftelijk) kan tot één week voor de start van de bijscholing.
Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.
U kan zich via onderstaande link inschrijven.

Training details
12/03/2020
course_code: 
BSPA 120320
course_domain: 
Multidisciplinair
course_price: 
200 € (excl BTW)
course_organizer: 
Prevent
course_location: 
Leuven