prevent@Home: onze zorg voor de gezondheid van de thuiswerkers

Prevent biedt een interactieve online ondersteuning aan thuiswerkers via een video conferencing-platform. Deze dienstverlening, prevent@Home, is erop gericht om gezondheidsklachten bij thuiswerkers te voorkomen.

prevent@Home omvat een ergo- en/of health-coaching in functie van de behoeften van de thuiswerker. In beide gevallen maakt de coach samen met de thuiswerker een analyse van de risico’s en reikt praktische oplossingen aan. De ergo-coach legt de nadruk op tips om de thuiswerkplek goed in te richten en zo fysieke klachten te beperken. De health-coach geeft gerichte aanbevelingen op het vlak van mentaal evenwicht, gezonde voeding, beweging, ...

De ergo-coaching en health-coaching verlopen via een live videoconferentie met de betrokken werknemers. De coachingsessie van één uur kan ondersteund worden door instructiekaarten, powerpoints of korte, praktische online cursussen die al dan niet op maat kunnen worden uitgewerkt. Vervolgens kan er een intervisiesessie georganiseerd worden, waarin de deelnemers de ervaringen uitwisselen die ze opgedaan hebben nadat ze met de adviezen uit de eerste sessie aan de slag zijn gegaan. Tijdens dit opvolgmoment wordt ook tijd gemaakt voor het beantwoorden van eventuele vragen waar de deelnemers nog mee zitten.

Voor meer informatie over prevent@Home kan u terecht bij onze klantendienst op 016 910 910 of via customer [at] prevent [dot] be. Wij zoeken graag samen met u naar de beste manier om uw thuiswerkers maximaal te ondersteunen.
 
Bekijk ook onze e-learning voor telewerkers.