Solvay

 

Het beleid in gezondheidspromotie bij Solvay is gebaseerd op een charter.

Dit charter heeft als titel ‘Een charter voor een sterke engagement’, en engageert de vertegenwoordigers van de dircetie om te investeren in veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk.

Structuur

Ter ondersteuning van het beleid werd een werkgroep opgestart onder de naam ‘Netwerk Welzijn op het werk’ (1), samengesteld uit twee arbeidsgeneesheren, twee HR vertegenwoordigers en twee preventieadviseurs.

Deze werkgroep stelt activteiten voor en organiseert ze, neemt deel aan opleidingen en studiedagen over gezondheidspromotie op het werk en werkt samen met de communicatiedienst om het project bekendheid te geven. Er bestaat ook een comite Mess om de voedingsprojecten op te volgen en een comite fitness dat fitness activiteiten realiseert. Om een goede werking te verzekeren, moeten deze comitees jaarlijks een activiteitenrapport bezorgen aan de directie.

Activiteiten

Verschillende thema’s worden op het intranet voorgesteld : stress, tabak, alcohol, drugs ; etc. Dit intranet laat toe om de activiteiten en diensten ter promotie van de gezondheid te communiceren naar de werknemers. Eén van deze activiteiten, betreft de fitness.

Sinds de installatie van een fitnesszaal in 2003 in een site in Neder over Heembeek, hebben reeds meer dan 300 personen minstens één keer deelgenomen aan een fitness activiteit. Om deze dienst nog te kunnen verbeteren, heeft de werkgroep een tevredenheidsenquête afgenomen bij de vaste klanten. Deze enquête heeft de positieve effecten aangetoond op de gezondheid en de conditie. Ze bracht ook aan het licht dat het soms kleine details zijn die de fitnesszaal aantrekkelijker kunnen maken.

Solvay neemt ook sinds 2001 deel aan het initiatief Drin Dring en is peter van Friday Bikeday. Elke vrijdag, krijgen de werknemers die met de fiets naar het werk komen een gratis ontbijt. Er werden ook douches geïnstalleerd en fietsenrekken geïnstalleerd.

De gezondheidsweek

Eén van de belangrijkste initiatieven in het kader van het gezondheidsbeleid is de gezondheidsweek. Elk jaar wordt een volledige week gewijd aan de sensibilisatie van het personeel. Dit gebeurt via conferenties (tabak, stress, etc), workshops, gezondheidstesten (ademhalingstest, test voor het meten van de bloedsuikerspiegel,...), sportieve activiteiten (jogging in het park, volleybal wedstrijd,…), cursussen, aanwezigheid van specialisten (dietist,…). En dit alles in een losse sfeer.

Wat brengt de toekomst ?

Nieuwe initiatieven zijn reeds voorzien. Zo zal er bijvoorbeeld deelgenomen worden aan sportieve activiteiten zoals de 20 km van Brussel.

Wegens het succes van de fitnesszaal, zal een tweede zaal geopend worden in Elsene. Tot slot, wil Solvay ook een vragenlijst afnemen om de psychosociale belasting te evalueren in het kader van stressmanagement.