Videocursus

Videocursus - Lawaai en gehoorbescherming

Deze videocursus (E-learning) legt uit wat de risico's van lawaai en wat je moet doen om het gehoor te beschermen.

Videocursus - Besloten ruimten

Deze videocursus (E-learning) legt uit wat de risico's van het werken in besloten ruimten zijn en welke preventiemaatregelen nodig zijn. De E-learning cursus gaat o.m. in op de werkvergunning en reddingsprocedures. Ook de risico's zoals een giftige of zuurstofarme atmosfeer worden uitgebreid beschreven.

Videocursus - Basis elektrische veiligheid

Deze videocursus (E-learning) legt uit hoe elektriciteit werkt, wat de risico's zijn en welke preventiemaatregelen je kan nemen om jezelf te beschermen.

E-learning voor telewerkers

Bent u op zoek naar informatie en opleiding van uw telewerkers? Deze e-learning biedt een vlotte en toegankelijke manier om iedereen te informeren over telewerk en welzijn op het werk.

Videocursus - Manueel hanteren van lasten & MSA - Industrie

In de industrie worden vaak lasten opgetild, verder geduwd, tegengehouden, ... Ook werken in belastende houdingen verhoogt de kans op musculoskeletale aandoeningen. Deze videocursus (E-learning) legt uit wat de oorzaken zijn van musculo-skeletale aandoeningen en wat je kan doen om deze te voorkomen.

Videocursus - Vermoeidheid bij chauffeurs voorkomen

Videocursus (E-learning) die ingaat op de oorzaken van vermoeidheid bij vrachtwagenchauffeurs, het effect op rijgedrag en de preventiemaatregelen. Ook de specificieke situatie van nachtwerk komt aan bod.

Videocursus - Ongewenst gedrag op kantoor voorkomen

Grensoverschijdend gedrag zoals pesten, seksueel ongewenst gedrag, discriminatie is nefast voor welzijn op het werk. Deze videocursus (E-learning) gaat in op dit fenomeen, hoe dergelijk gedrag herkennen, wat doen om grensoverschrijden gedrag te voorkomen, hoe reageren?

 

Videocursus - Manueel hanteren van lasten & MSA - Magazijnen

Bij magazijnwerk worden vaak lasten opgetild, verder geduwd, tegengehouden, ... Ook werken in belastende houdingen verhoogt de kans op musculoskeletale aandoeningen. Videocursus (E-learning) over de risico's op musculoskeletale aandoeningen bij magazijnwerk.

Videocursus - Manueel hanteren op kantoor

Videocursus (E-learning) over de risicofactoren voor musculoskeletale aandoeningen bij het manueel hanteren van lasten op kantoor.

 

Videocursus - Struikelen, uitglijden en vallen

Struikelen, uitglijden en vallen zijn de meest voorkomende oorzaken van ongevallen. Deze videocurus (E-learning) gaat in op de risicofactoren en de manier waarop dergelijke ongevallen voorkomen kunnen worden.