Werknemersinformatie

Dossier - Wintertijd: maak je zichtbaar op de weg

Het is opnieuw wintertijd, dat betekent dat het ’s avonds een uurtje vroeger donker wordt. De donkere maanden zorgen voor extra risico’s op de weg. We benadrukken daarom in dit dossier het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

Dossier - Re-integratie: terug aan het werk na afwezigheid

Na afwezigheid door ziekte of een ongeval kan het moeilijk zijn om terug naar het werk te gaan. Afspraken maken met je werkgever zodat je in de beste omstandigheden terug aan het werk kan, is re-integratie.

Elektrische steps: ongevallen even ernstig als ongevallen met motorfietsen

Een Franse studie van de onderzoeksgroep TraumaBase, die gepubliceerd werd in juni 2023, toonde aan dat ongevallen met elektrische steps en soortgelijke voertuigen (bv. hoverboards) even ernstig zijn als ongevallen met andere voertuigen op twee wielen op de openbare weg.

Levensduur van persoonlijke beschermingsmiddelen

Een persoonlijk beschermingsmiddel (pbm) wordt ontwikkeld om personen te beschermen tegen een risico. De levensduur van het pbm, zoals die opgegeven wordt door de fabrikant, houdt geen rekening met een mogelijke impact op het beschermingsmiddel. Als het pbm schade oploopt na een incident, moet het dan ook vroegtijdig vervangen worden.

Quiz: Wat weet je over faalangst?

Informatiefiche: Wat is het oplichterssyndroom en hoe pak je het aan?

Een imposter syndrome of oplichterssyndroom komt voor bij mensen die de lat voor zichzelf ontzettend hoog leggen en voortdurend hun eigen prestaties onderschatten. Ze hebben het gevoel dat ze altijd tekortschieten, ook al zijn er erg succesvol.