Werknemersinformatie

Instructiefiche: veilig op een elektrische step

Als je op zoek bent naar een elektrische step, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoord kunt rijden. Hier zijn enkele tips:

Quiz: Wat weet jij over ADHD?

Veilig werken onder voertuigen

Een ongeval in Groot-Brittannië heeft het nog maar eens aangetoond: werken onder voertuigen zonder de juiste voorzorgsmaatregelen kan fataal aflopen.

Blootstelling aan lood: wat zijn de gevolgen?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staat lood in het lijstje van de tien chemische stoffen die een grote zorg zijn voor de volksgezondheid. De WHO roept lidstaten op om maatregelen te nemen om de gezondheid van werknemers, kinderen en vrouwen in de reproductieve leeftijd te beschermen. Jaarlijks sterven naar schatting ongeveer 1 miljoen mensen aan een loodvergiftiging. Miljoenen anderen, onder wie veel kinderen, worden blootgesteld aan lage loodniveaus die levenslange gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Quiz: Wat weet jij over asbest?

Elektriciteit: als je het voelt, is het vaak te laat

Suva, de Zwitserse nationale ongevallenverzekeraar, herinnert ons aan de gevaren van elektriciteit. Uit de statistieken blijkt dat het vooral gaat om arbeidsongevallen (slechts 1% zijn ongevallen thuis) en dat het ongeval in negen van de tien gevallen te maken heeft met een laagspanningsinstallatie. We focussen ons hieronder op de gevolgen van een elektrische schok.

Energie besparen op je (thuis)werkplek

De energieprijzen rijzen de pan uit. Je kan jouw energiefactuur verlagen met enkele maatregelen die je zowel thuis als op je werkplek op kantoor kan invoeren.