Neurologisch effekt

La Tourette op de werkvloer: tips voor collega's en werknemers

Op 7 juni wordt de Internationale Tourettedag gehouden. Deze dag werd in het leven geroepen om bewustzijn te creëren over het syndroom van La Tourette. In aanloop naar deze dag bieden we graag wat meer uitleg over wat La Tourette is, hoe deze aandoening het werk kan beïnvloeden en geven we enkele tips voor zowel werknemers met La Tourette als hun collega's en werkgevers.

Neurodegeneratieve ziektes bij voormalige Schotse rugbyspelers

Sport is gezond. Maar sommige sporten hebben zo hun nadelen. Dr. Wim Van Hooste dook in de literatuur en vond interessante informatie over de relatie tussen contactsporten en neurodegeneratieve aandoeningen.

Multiple sclerose en organische oplosmiddelen: een stand van zaken

In de aanloop van de Wereld-MS-dag, die plaatsvindt op 30 mei, worden de hele maand mei campagnes en evenementen georganiseerd om het bewustzijn rond deze complexe aandoening te vergroten. In de wetenschappelijke literatuur over multiple sclerose is er sprake van verschillende mogelijke risicofactoren, waaronder blootstelling aan solventen. Al sinds de jaren 90 wordt de link tussen MS en deze stoffen onderzocht. Arbeidsarts Wim Van Hooste maakt een stand van zaken op.