Gezondheidsprogramma

Nieuwe veiligheids- en gezondheidsrisico’s op het programma op 28 april 2019

Een rapport van de IAO, gepubliceerd naar aanleiding van de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk (28 april), gaat dieper in op de veranderende werkpraktijken, demografie, technologie en leefomgeving, die nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk (VGW) creëren.

Gezondheidsbeleid op het werk: niets opleggen, wel aanmoedigen

De Belgische werknemers zijn voorstander van gezond eten en meer beweging op het werk. Dat blijkt uit het Nationaal Gezonderzoek 2015 van Delta Lloyd Life. 78% van de werknemers is niet tevreden met de mogelijkheden die hun werkgever vandaag op dit vlak biedt. 45% zegt gezonder te zullen eten als de werkgever dit aanbiedt. 

Zwaarlijvigheid en discriminatie: wat zegt het Europees recht?

In een prejudiciële vraag werd het Europese Hof van Justitie gevraagd een standpunt in te nemen over discriminatie op het werk op grond van zwaarlijvigheid. Het Hof antwoordde dat zwaarlijvigheid in bepaalde omstandigheden kan worden beschouwd als een handicap waarop de richtlijn 2000/78/EG tot instelling van een algemeen kader voor gelijke behandeling in arbeid en beroep van toepassing is.

 

Chronische ziektes: WHO luidt de alarmbel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat het aantal sterfgevallen door niet-overdraagbare ziektes (kanker, diabetes, …) daalt. Deze ziektes komen in veel landen meer voor dan besmettelijke ziektes, maar er wordt onvoldoende aandacht aan besteed.

Ondernemingen focussen vooral op ‘verplichte’ elementen van gezondheidsbeleid

De Vlaamse en Brusselse bedrijven bieden hun werknemers nog te weinig steun bij het kiezen voor een gezonde(-re) leefstijl. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ). Uit de resultaten blijkt dat onze bedrijven voornamelijk aandacht hebben voor maatregelen die gebonden zijn aan wettelijke verplichtingen.

Werknemers eten ongezond bij gebrek aan gezond alternatief

62% van de werknemers zou meer fruit eten als de werkgever dit gratis of goedkoper zou aanbieden. Slechts  12% van de werkgevers doet dit ook effectief. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van fruit- en groentenveiling van Hoogstraten bij 600 werknemers.

Leefstijlprogramma’s op het werk: niet altijd rendabel

Overgewicht is een belangrijk maatschappelijk probleem. De werkplek is een setting waar programma’s opgezet kunnen worden om mensen aan te zetten hun leefstijl te wijzigen. Het aanbieden van dergelijke voedings- en beweegprogramma’s is echter niet altijd rendabel. Dat is de conclusie van een Nederlandse doctoraatsstudie.

Dagelijkse opwarmingsoefeningen doen arbeidsongevallen dalen

Pakjesleveringsdienst DHL Express is in haar vestiging in Lyon met een pilootproject gestart waarbij de 117 werknemers opwarmingsoefeningen doen alvorens aan hun werk te beginnen. Amper 8 maanden later is het aantal arbeidsongevallen op de site al met 50% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Naar aanleiding van dit succes worden sinds juli ook in de vestiging in Lille opwarmingsoefeningen georganiseerd. En de komende maanden zullen nog andere vestigingen volgen.

Veiligheid en welzijn in een ‘baan’ om de aarde

Eind november gaf ESA-astronaut Frank De Winne in het Europees parlement een lezing over veiligheid en welzijn bij ruimtereizen. Uit zijn relaas blijkt dat er in de ruimte nog meer aandacht besteed wordt aan veiligheid, fysiek en mentaal welzijn dan in andere jobs. Toch blijft ruimtevaart een hachelijke onderneming waarbij de austronauten blootgesteld worden aan enorme risico’s.

Move Europe: Mentale gezondheidspromotie in de praktijk

De campagne Move Europe, Werken aan Mentaal Welzijn, werd succesvol afgerond op 27 januari 2011. Uit 300 deelnemers koos een jury drie Goede praktijken, ondernemingen die een actief beleid opzetten om het mentale welzijn van hun werknemers te verbeteren. De gelukkigen zijn het Jessa ziekenhuis, Procter & Gamble en de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Focus zet hun initiatieven in de kijker.