Psychologie en organisatie van de arbeid

Stress- & burn-outcoaching

Mensen met stressklachten kunnen een beroep doen op verschillende types begeleiders. Een mogelijke begeleidingsvorm is stress- en burn-outcoaching. Maar wat is dat precies?

 

Nieuwe vragenlijst burn-out op komst

Burn-out is een werkgerelateerde aandoening die niet zo snel te genezen valt. Vaststellen of iemand een burn-out heeft, is helaas geen gemakkelijke aangelegenheid. De onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven werkt aan een nieuwe, betere vragenlijst en komt alvast met een nieuwe definitie en symptomenlijst. 

Ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk: blijven de cijfers echt stijgen?

Begin 2017 publiceerde de dienstverlener Securex de resultaten van zijn recentste enquête over het pestgedrag op de bedrijfsvloer. Vele kranten namen één cijfertje uit de resultaten nogal ongenuanceerd over en luidden de alarmklok dat maar liefst 14% van de werknemers, tijdens de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek, slachtoffer zou zijn geweest van pestgedrag. Dat ligt een stuk hoger dan de frequentiecijfers die we voordien onder ogen kregen: met deze cijfers zou België mee aan de kop lopen van het Europese peloton. De cijfers op zichzelf kunnen moeilijk bestreden worden. Hoe erg is het dan met de realiteit gesteld?

Asociaal gedrag op het werk in de hand gewerkt door open spaces en smartphones

Volgens een peiling van Eleas, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in psychosociale risico's op het werk, bevordert het werken in open spaces en het gebruik van smartphones het asociale gedrag binnen ondernemingen.

 

Werknemers gelukkigst met traditionele job

In het ‘Journal of vocational behavior’ verscheen recent een onderzoek naar het verband tussen de kwaliteit van jobs en de jobtevredenheid van de werknemers. De conclusie? Traditionele jobs met veel stabiliteit, zekerheid en vaste uren zorgen voor de gelukkigste werknemers. 

De impact van de werkomkadering op psychosociale risico's

Werknemers met becijferde doelstellingen die geen individuele evaluatiegesprekken hebben, noch evaluaties op basis van duidelijke en meetbare criteria, zijn in hoge mate blootgesteld aan psychosociale risico’s. Ze geven ook vaker aan fysiek en mentaal in slechtere gezondheid te verkeren. Dat blijkt uit een studie die onlangs werd gepubliceerd door de DARES, de Direction de la Recherche van het Franse ministerie van Werkgelegenheid.