Voeding

Safety Day: Gezonde voeding

Tijdens een Safety Day kan u uw werknemers sensibiliseren en alert maken voor mogelijke risico’s op de werkvloer en voor het nemen van de nodige preventiemaatregelen.

Bent u op zoek naar een Safety Day die op maat van uw bedrijf gemaakt is? Dan bent u bij Prevent aan het juiste adres. Wij maken een gepersonaliseerd voorstel voor u rond een of meerdere door u gekozen thema’s. Een mogelijk thema voor uw Safety Day is gezonde voeding.

Dossier: Hoe zit het nu met suiker en vet?

Onze voeding is opgebouwd uit verschillende bouwstenen, zoals vetten en suikers. Deze laatste hebben een negatieve bijklank, maar hoe zit het hier nu mee? Zijn ze echt zo ongezond als we denken?

Gezond op het werk

We spenderen veel tijd op ons werk. Soms is het moeilijk om na de werkuren nog de energie of motivatie te vinden om te gaan sporten of te zorgen voor een gezonde maaltijd. Daarom is het een goed idee om al aan je – fysieke en mentale – gezondheid te werken op de werkvloer zelf. Dit hoeft geen uren in beslag te nemen en kan al met enkele simpele aanpassingen.

Werken tijdens de ramadan, geen voor de hand liggende combinatie

Op 6 juni 2016 start de islamitische vastenmaand, de ramadan. De moslims die aan de ramadan deelnemen, zullen gedurende één maand niet eten, drinken of roken tussen zonsopgang en zonsondergang. Niet eenvoudig voor wie de ramadan ook nog eens combineert met een belastende job. 

Gezondheidsbeleid op het werk: niets opleggen, wel aanmoedigen

De Belgische werknemers zijn voorstander van gezond eten en meer beweging op het werk. Dat blijkt uit het Nationaal Gezonderzoek 2015 van Delta Lloyd Life. 78% van de werknemers is niet tevreden met de mogelijkheden die hun werkgever vandaag op dit vlak biedt. 45% zegt gezonder te zullen eten als de werkgever dit aanbiedt. 

Instructiefiche: Goede praktijken van voedselhygiëne: ook thuis!

HACCP toepassen thuis is niet nodig: het risico dat de hele bevolking besmet raakt, is immers behoorlijk klein. Maar om je gezin te beschermen, zijn goede praktijken van voedselhygiëne wel noodzakelijk.

Quiz: HACCP, waarover gaat het precies?

Lees eerst de tekst over dit onderwerp

HACCP: Waarover gaat het precies?

In ondernemingen waar levensmiddelen worden behandeld, valt vaak de term HACCP. Een onsympathiek letterwoord, dat de Engelse afkorting vormt voor "gevarenanalyse - kritische punten van controle om de risico's te beheersen". HACCP staat niet voor hygiëneregels als zodanig, maar voor een methode gericht op voedselveiligheid. Een woordje uitleg.