Onderzoek

Geweld en pesterijen op het werk: een groot probleem

Op 8 maart 2022 organiseerde het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) een conferentie over vrouwen op de arbeidsmarkt. De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) besprak er de bijdrage van de pandemie tot een toename van geweld en pesterijen op het werk, met name op grond van geslacht.

EU-OSHA: nieuwe vormen van op AI gebaseerd management

Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) heeft onderzoek gedaan naar nieuwe vormen van management op basis van kunstmatige intelligentie (AI) en de gevolgen daarvan voor de veiligheid en gezondheid op het werk.

Verhogen angstremmers en slaapmiddelen het risico op arbeidsongevallen?

Benzodiazepines, zoals angstremmers en slaapmiddelen, zijn geneesmiddelen die in Frankrijk op grote schaal worden gebruikt. Bestaat er een verband tussen het gebruik van die middelen en het risico op arbeidsongevallen? In het kader van zijn doctoraat voerde een Franse onderzoeker[1] twee studies uit om die vraag te beantwoorden.

Verminderde cognitieve vaardigheden door blootstelling aan formaldehyde?

Ondanks beperkende regelgevingen maakt men in heel wat sectoren nog steeds gebruik van formaldehyde en worden veel werknemers er nog steeds aan blootgesteld. Deze stof, waarvan al duidelijk was dat ze kankerverwekkend is, zou ook een invloed kunnen hebben op de cognitieve functies. Dat suggereert een studie die in Montpellier (Frankrijk) werd uitgevoerd op basis van een groot cohort.

Een op de vijf Belgische managers zoekt psychische hulp

Een onderzoek van StepStone bij bijna 250 Belgische managers toont aan dat een vijfde van hen mentale steun heeft gezocht in 2021. Dat is een sterke stijging ten opzichte van de vorige enquête, die werd georganiseerd in 2019. Toen ging het om slechts 6% van de deelnemende managers.

Ergonomie: analyse van de handelingsvrijheid

Onderzoekers van het Québecse IRSST (Institut de recherche Robert-Sauvé en santé et en sécurité du travail) hebben een analyse gemaakt van de handelingsvrijheid van werknemers. Dat is de mate waarin een werknemer zijn of haar werkmethoden zelf kan bepalen. Hoe groot is die vrijheid wanneer een werknemer eenzelfde handeling moet herhalen? En hoe verschilt ze van de ene magazijnmedewerker tot de andere?

Zinvol werk, flexibiliteit en autonomie zijn belangrijkste troeven voor motivatie

Uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta, KU Leuven en HR Square blijkt dat zinvol werk, flexibiliteit en autonomie de belangrijkste troeven van de Belgische bedrijven zijn om hun medewerkers gemotiveerd te houden. De enquête toont ook aan dat verloning op basis van anciënniteit onder druk staat en dat er nog werk aan de winkel is bij het stimuleren van levenslang leren.

Corona staat vriendschap en solidariteit op het werk in de weg

Onderzoek van Indeed bij 1.000 werknemers toont aan dat de coronacrisis en het thuiswerken de band tussen collega’s negatief heeft beïnvloed: we ervaren minder vriendschap en solidariteit tegenover elkaar. De fysieke afstand heeft zich dus vertaald in een emotionele afstand.

Pestcultuur in sterrenrestaurants

Een studie van de universiteit van Cardiff (Verenigd Koninkrijk) toont aan dat pesterijen, geweld en agressief gedrag in de keukens van toprestaurants in de hand worden gewerkt door hun werkomgeving. De onderzoekers ondervroegen 47 chef-koks die werken in sterrenrestaurants over de hele wereld.

6,4% van de Belgische werknemers krijgt te maken met pestgedrag

Dat pesten op het werk nog steeds een groot probleem is, bleek nogmaals uit een bevraging van IDEWE bij 39.792 Belgische werknemers: in 2021 kreeg 6,4% van hen te maken met pesten op het werk. Inzetten op een goed welzijnsbeleid is dus de boodschap.