Een tussendoortje is geen must, maar bij een knorrende maag brengt het wel soelaas.
Zo hou je het gezond:
· Vers fruit werpt zijn vruchten af. Je hebt keuze te over: aardbeien en sinaasappels, druiven en bananen, kiwi’s en meloenen, appels en peren, bosbessen, ... Variatie troef!
· Ook groenten vrolijken je tussendoortje op, zoals rauwkost of soep. Probeer voor seizoensgroenten te kiezen.
· Een handje noten stilt je honger snel. Geef de voorkeur aan de ongezouten versie.
· Kies je voor melk, yoghurt of een sojaproduct? Let dan op met suiker. Probeer suiker te beperken door bv. vers fruit toe te voegen. Extra crunch? Strooi wat noten of zaden door je yoghurt.
· Ook een volkorenboterham met beleg is een geknipt tussendoortje.
Een tussendoortje blijft nog altijd een extraatje. Beperk je portie dus en hou rekening met wat je de rest van de dag al at. Zet ook zoetigheden zoals gebak, koekjes of ijs niet te vaak op het menu.
Bron: Liesbet Dejaegere, expert voeding bij het Vlaams Instituut Gezond Leven