Masterclass milieucoördinatie voor preventieadviseurs

5 daags programma om de preventieadviseurs die milieutaken toegewezen krijgen wegwijs maken in milieureglementering, met het oog op het praktisch invullen en nakomen van verplichtingen.

Kader

Een preventieadviseur in een onderneming of organisatie kan een aantal taken met betrekking tot de milieuzorg op zich nemen. Hij of zij is ook vaak het aanspreekpunt indien de onderneming met een externe milieucoördinator werkt of treedt ‘de facto’ op als milieucoördinator als deze wettelijk niet verplicht is. Teneinde de preventieadviseur een opfrissing te bezorgen van de vereiste basiskennis aangaande de Vlaamse milieuregelgeving, en een inzicht te verschaffen in de basis milieuadministratieve verplichtingen wordt deze cursus ingericht.

Prevent vat deze op als een Masterclass, dus enige voorkennis vergemakkelijkt het volgen ervan, maar is strikt genomen niet noodzakelijk. In vijf opleidingsdagen gidst de cursus u, middels ervaren lesgevers, doorheen procedures voor vergunningen, periodieke verplichtingen, controles en keuringen. Kortom een inzicht in de dagelijkse praktijk! U wordt wegwijs gemaakt in de nieuwe basis reglementering omtrent de omgevingsvergunning die sinds februari van dit jaar van kracht is.

U krijgt verder een overzicht gepresenteerd over de mogelijke milieu- en energiesubsidies waarvoor uw investeringen in aanmerking kunnen komen. En als afsluiter van de opleiding kiest u voor een bedrijfseigen case die u uitwerkt onder begeleiding van een van de deskundige docenten in de opleiding.
 

Programma

21/09/2017

Omgevingsvergunning: procedures

Bart Gille, Sertius

 

Omgevingsvergunning: praktijk

Kris Merckx, Sertius

28/09/2017

Basisconcepten milieu managementsysteem

Yves Grognet, Yxis

 

Milieubeheer: afvalstoffen

Alain Konings, Indaver

05/10/2017

Milieubeheer: bodem

Bart Meyns, Sertius

 

Milieubeheer: waterhuishouding

Jan Dries, Universiteit Antwerpen

12/10/2017

Milieubeheer: lucht

Carine De Block, Covestro

 

Periodieke verplichtingen

Kris Merckx, Sertius

26/10/2017

Subsidies

Bert Stassen, VLAIO

 

Case en slot

Eric Deneus, Asco

 

Praktisch

Plaats: Prevent, Kolonel Begaultlaan 1A/5e verdieping, 3012 Leuven

Prijs: 1.550 € (excl. BTW)
 

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur.

Kosteloos annuleren (schriftelijk) kan tot één week voor de start van de bijscholing.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.

U kan zich via onderstaande link inschrijven.

Details opleiding
21/09/2017 - 19/10/2017
Cursus code: 
Masterclass Milieu 201709
Cursus domein: 
Milieu
Prijs alles inbegrepen: 
1.550 € excl. 21% btw
Organisatie: 
Prevent-Academy
Locatie: 
Leuven