Werknemersinformatie

Afgezonderd werk: wanneer je niet gezien of gehoord kan worden

Wie afgezonderd werkt, voert een taak uit in een werkomgeving waar hij niet direct door anderen gezien of gehoord kan worden en waar de kans op bezoek gering is. Wanneer er een ongeval gebeurt, zijn de gevolgen voor de werknemer zwaarder.

Waarschuwingssysteem ‘BE-Alert’ ingevoerd

Een waarschuwingssysteem, genaamd BE-Alert, wordt nu gelanceerd. Het systeem wordt voor het eerst op grote schaal getest op het festival Rock Werchter, bijna zes jaar na de zware storm die 5 mensenlevens eiste op Pukkelpop in 2011.

Voorkom ongevallen: pas de 5 principes toe!

Zowel op het werk als thuis komen we in contact met allerlei gevaren. Voortdurend moeten we nadenken hoe we ongevallen kunnen voorkomen. Dit kan op verschillende manieren, maar sommige preventiemaatregelen zijn efficiënter dan andere en krijgen dan ook de voorkeur.

Fotowedstrijd 2013: de gelukkige winnaars

De jury heeft de 3 winnaars aangeduid van onze jaarlijkse fotowedstrijd "Veiligheid heeft nooit vakantie". Dit jaar hebben we ook rekening gehouden met de originaliteit van het onderwerp en de kwaliteit van de foto zelf.

Signaleer gevaren!

Obstakels, versleten uitrusting, ontbrekende signalisatie,…: het zijn maar enkele van de  gevaren die kunnen aanwezig zijn in een bedrijf. Gezien de diversiteit van deze gevaren, kunnen de verantwoordelijken onmogelijk alles zien en voorzien. Door je zelf in te zetten voor veiligheid op het werk, red je misschien wel je leven of dat van je collega’s.

Wie is verantwoordelijk voor veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk?

In een organisatie belangt veiligheid en welzijn op het werk iedereen aan. Elke schakel is belangrijk en kan een rol spelen om het welzijn te verbeteren. Als werknemer ben je een schakel in de keten en moet je actief deelnemen. Andere personen kunnen je wel steunen en helpen. Wie zijn deze personen?

Veiligheid en gezondheid op het werk: jouw medewerking gevraagd!

Iedereen in het bedrijf is nodig om zorg te dragen voor veiligheid en gezondheid op het werk. Als werknemer beschik jij over de onmisbare ervaring en terreinkennis. Jouw medewerking is dus van groot belang.