Artikel

Chronische ziektes: WHO luidt de alarmbel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat het aantal sterfgevallen door niet-overdraagbare ziektes (kanker, diabetes, …) daalt. Deze ziektes komen in veel landen meer voor dan besmettelijke ziektes, maar er wordt onvoldoende aandacht aan besteed.

Veiligheid heeft nooit vakantie: de winnaars

Een driekoppige Prevent-jury heeft drie winnaars gekozen uit de inzendingen van dit jaar. Het was geen eenvoudige opdracht omdat een aantal inzendingen van heel hoog niveau waren. Criteria waren: estethiek, kwaliteit, originaliteit, relevantie.

Opgelet met blusdekens!

Niet alle blusdekens blussen olie- en vetbranden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De onderzochte blusdekens hebben vaak ook tekortkomingen in de constructie en de gebruiksaanwijzingen.

Workaholics en dwangmatig internetgebruik

Tijdens een congres van de British Psychological Society werden de resultaten van een onderzoek naar internetgebruik voorgesteld. Volgens de studie maken workoholics buiten de werkuren steeds meer gebruik van het internet en lopen ze daardoor kans om ten prooi te vallen aan een internetverslaving. Ze kunnen last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer er geen computer in de buurt is. Andere mogelijke gevolgen zijn: sociaal isolement, angst en depressie.