Werknemersinformatie

Instructiefiche: voedselverspilling tegengaan op het werk

Ook op het werk kan je met enkele kleine aanpassingen de hoeveelheid voedsel die je verspilt, drastisch verminderen:

Dossier: Samen tegen voedselverspilling

Wereldwijd gaat een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt voor menselijke consumptie, verloren. In de hele voedingsketen – van landbouwer tot consument – ontstaat er voedselverlies. Wat kan jij doen om je steentje bij te dragen en voedselverspilling tegen te gaan?

In het bronsgroen eikenhout: de processierups

Iedere zomer opnieuw worden grote delen van België en Nederland geteisterd door de processierups. Die rupsen zorgen steeds voor heel wat overlast. Wat maakt deze dieren zo vervelend? 

Klein chemisch afval verwijderen

Gebruikte batterijen, verfresten, oude medicijnen... Klein chemisch afval kan zich flink ophopen. Het is dus belangrijk dat we het snel verwijderen, maar niet op gelijk welke manier! Dit soort afval moet immers op de strikt voorgeschreven wijze worden verwerkt.