Werknemersinformatie

Waarom samen tafelen belangrijk is

Tijdens de lockdowns hebben we het moeten missen, maar er zijn heel wat voordelen verbonden aan samen aan tafel eten. Het maakt ons gelukkiger én bovendien een beter mens. Reserveer dus al maar dat gezellig restaurantje samen met je vrienden of familie.

Waarschuwingssysteem ‘BE-Alert’ ingevoerd

Een waarschuwingssysteem, genaamd BE-Alert, wordt nu gelanceerd. Het systeem wordt voor het eerst op grote schaal getest op het festival Rock Werchter, bijna zes jaar na de zware storm die 5 mensenlevens eiste op Pukkelpop in 2011.

Start festivalseizoen: het belang van noodcommunicatie

Het festivalseizoen is van start gegaan met het verschrikkelijke nieuws uit Manchester, waar op 21 mei na het concert van Ariana Grande meer dan twintig mensen het leven lieten door een zelfmoordaanslag, nog vers in ons geheugen. In heel wat noodsituaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal. De manier waarop je wordt verwittigd, hangt af van de beschikbare kanalen.

Het Europees noodnummer 112. Nog steeds te weinig gekend

In 2018 blaast het Europese noodnummer 112 al 27 kaarsjes uit. Toch is het nummer nog steeds niet door iedereen gekend. Om het noodnummer meer bekendheid te geven, vieren we binnen Europa ieder jaar de dag van het noodnummer 112 op... 11/02. 

Napo: al 15 jaar held en nog geen rimpel!

Napo werd 15 jaar geleden ontwikkeld als sensibiliseringstool die de taal- en cultuurbarrières moest overbruggen. Hij is intussen uitgegroeid tot een animatiefilmheld. Zich bewust van zijn succes bij jongere en minder jongere, in Europa en ver daarbuiten is dit virtuele mannetje en echte mascotte geworden. We onthullen het geheim van dit sympathieke personage.

Cartoon - Informeer de onderaannemers

Welke informatie moet worden doorgegeven aan de onderaannemer?