Actueel

Covid-19: referentiedocument mondmaskers voor niet-professioneel gebruik

Veilige mondmaskers zijn cruciaal bij de exitstrategie. Daarom creëerde het Bureau voor Normalisatie (NBN), samen met een reeks sectorexperten, een gids met duidelijke kwaliteitsregels voor mondmaskers voor niet-professioneel gebruik.

Covid-19: welke verdunning bleekwater gebruiken om te reinigen?

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is een goede hygiëne erg belangrijk. Om grote oppervlakken te reinigen, kan men bleekwater gebruiken, maar met welke verdunning?

Opgepast voor legionella na heropstart bedrijf

Wanneer bedrijven, horecazaken en sportzalen heropstarten na de lockdown door het coronavirus, is het belangrijk om de leidingen goed te spoelen zodat alle bacteriën weg zijn en een mogelijke legionellabesmetting uitgesloten wordt.

Gidsen voor veilig werken in tijden van Covid-19 (update)

Op 4 mei hervatten een aantal bedrijven hun activiteiten. Ondernemingen die nog aan de slag waren, zullen hun activiteiten opschalen. Om het gemakkelijker te maken om het werk veilig te hervatten, werden er gidsen opgesteld.

Update van 7 mei: zie kader onderaan

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) heeft 28 april uitgeroepen tot jaarlijkse Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. In 2020 staat de dag in het teken van de coronapandemie.

Covid-19: tips in beelden

Op verschillende websites zijn handige infographics e.d. te vinden met tips in verband met Covid-19.

Coronavirus: hoe risicopersonen opsporen?

Aangezien de werkgever verantwoordelijk is voor de gezondheid en de veiligheid van zijn werknemers, moet hij in de huidige coronacrisis proberen om risicosituaties te identificeren en kwetsbare werknemers in zijn bedrijf op te sporen. Hoe kan dit wanneer de gezondheidsgegevens vertrouwelijk zijn?

Coronavirus: wat met bouwvakkers?

Er zijn verschillende preventiemaatregelen genomen om werknemers te beschermen tegen Covid-19. Men zet hierbij maximaal in op telewerk. Maar hoe zit het met de arbeiders uit de bouwsector? Volgens het ACV van Luik zijn de genomen maatregelen ontoereikend. De Confederatie Bouw vraagt om overgangsmaatregelen. Welke problemen worden aan de kaak gesteld?

Systemen voor het drogen van handen

Het is belangrijk dat iedereen zijn handen wast na elke sanitaire stop. Door het wassen worden bacteriën verwijderd. Het drogen van de handen gebeurt dan ook best op een hygiënisch verantwoorde manier. Welk systeem kiezen?

Voedselveiligheid in grootkeukens

Je kan met een behoorlijk gerust hart eten in het bedrijfsrestaurant. Dat blijkt tenminste uit de resultaten van de inspecties van het Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). De overgrote meerderheid van de grootkeukens is in orde wat betreft de voedselveiligheid. Slechts één keuken maakte het in 2014 echt te gortig en werd tijdelijk gesloten.