Diefstal van wachtwoorden is een veelvoorkomend internetprobleem en bijna iedereen krijgt er bewust of onbewust mee te maken. Hoe ga je hier het best mee om en hoe kan je jezelf ertegen beschermen?
Spammails, iedereen kent ze en krijgt er ooit mee te maken. Maar wie zit er achter die e-mails, hoe en waarom doen zij het, en wat kan je zelf doen? Information Security Consultant Lauren Chiesa geeft een antwoord op al deze vragen.
Je hebt maanden geleden je oog laten vallen op die – helaas – veel te dure jas. Daarom wil je tijdens de koopjesperiode kijken of de prijs ondertussen wat schappelijker is. Kerstmis mag dan al voorbij zijn, maar het hoogseizoen om te shoppen moet nog beginnen. Als het idee om te gaan winkelen in het winterweer en eindeloos aan te schuiven aan de kassa je afschrikt, dan is er gelukkig nog het internet. In pyjama met je laptop je bed in, en je bent klaar om online te shoppen!
In het vorige artikel sprak ik over de beveiliging van onze fysieke omgeving: we beschermen onze bezittingen door onze voordeur te sluiten als we weggaan. We moeten dus hetzelfde doen met onze apparaten (onze gsm's en laptops) en die als ons virtuele huis beschouwen. Niet enkel omdat er ook bepaalde bezittingen in opgeslagen zijn, maar ook omdat ze ons en onze identiteit vertegenwoordigen. Als iemand daar controle over kan krijgen, hebben we een probleem. Dit is het verhaal van David…