Lenzen bestaan in allerlei vormen: harde lenzen, zachte lenzen, maandlenzen, daglenzen, … Ze zijn een handig hulpmiddel voor wie niet goed ziet en geen bril wil of kan dragen. Lensdragers mogen echter de veiligheid niet uit het oog verliezen en moeten zich bewust zijn van de mogelijke risico’s.
Sinds de start van de coronacrisis werken we meer dan ooit thuis. En thuiswerk, dat betekent voor velen onder ons ook een hele hoop online vergaderingen. Na zo’n dag vol videogesprekken voel je je dikwijls nog meer moe dan na een dag op kantoor. Waaraan is die vermoeidheid te wijten? En hoe kunnen we het voorkomen?
Doordat we tegenwoordig zoveel telewerken, brengen we erg veel tijd online door. Maar onze ogen zijn niet gemaakt om uren na elkaar naar een scherm te kijken. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je ogen beginnen prikken en tranen na een dagje werken op je laptop.
Op het moment van schrijven (18 maart 2020) zijn we door het coronavirus massaal gedwongen om thuis te werken. De ene persoon heeft het daar al wat moeilijker mee dan de andere, maar met de volgende tips kan thuiswerken alvast een stuk aangenamer worden.
Musculoskeletale aandoeningen (MSA) horen tot de meest voorkomende beroepsziekten in de Europese Unie. Ze treffen werknemers in alle sectoren en zijn de oorzaak van heel wat werkonderbrekingen. Wat weet jij over MSA?
De nieuwe technologische ontwikkelingen vergemakkelijken sinds enkele jaren de mogelijkheid van het telewerken. Steeds meer werknemers werken een of meer dagen van thuis uit. Tegenover de vele voordelen staat echter ook een aantal nadelen. Operatie Veiligheid geeft enkele tips om thuiswerk veilig en gezond aan te pakken.