Werknemersinformatie

Tips voor thuiswerk

Op het moment van schrijven (18 maart 2020) zijn we door het coronavirus massaal gedwongen om thuis te werken. De ene persoon heeft het daar al wat moeilijker mee dan de andere, maar met de volgende tips kan thuiswerken alvast een stuk aangenamer worden.

Test: train jezelf in het ergonomisch opstellen van een bureau

Hoe zou je deze drie tafels in dit kantoor opstellen, rekening houdent met de plaats van de ramen en de deur?

Instructiefiche - Opstelling van een beeldschermwerkplek

Enkele basisprincipes voor de ergonomische opstellingen van een beeldschermwerkplek in de ruimte

Een bureau opstellen thuis of op het werk

Zowel thuis als op het werk kan je aan de hand van enkele eenvoudige tips de ruimte inrichten om comfortabel maar ook ergonomisch te werken.

Quiz: Beeldschermwerker, heb je je werkpost goed ingericht ?

Hier volgt een korte quiz om je kennis te testen.

Instructiefiche: Wat is de beste positie voor het scherm, het klavier en de muis?

Niet alleen de instellingen van je tafel en je stoel zijn belangrijk. Ook de opstelling van je computer speelt een belangrijke rol.

Test je kennis over musculoskeletale aandoeningen

Musculoskeletale aandoeningen (MSA) horen tot de meest voorkomende beroepsziekten in de Europese Unie. Ze treffen werknemers in alle sectoren en zijn de oorzaak van heel wat werkonderbrekingen. Wat weet jij over MSA?

Veilig en gezond telewerken

De nieuwe technologische ontwikkelingen vergemakkelijken sinds enkele jaren de mogelijkheid van het telewerken. Steeds meer werknemers werken een of meer dagen van thuis uit. Tegenover de vele voordelen staat echter ook een aantal nadelen. Operatie Veiligheid geeft enkele tips om thuiswerk veilig en gezond aan te pakken.

Instructiefiche - Hoe stel je een laptop ergonomisch op?

laptop

Een laptop is gemaakt voor kort gebruik op verplaatsing. Langer dan twee uur per dag werken aan een draagbare computer is niet aangeraden. Als je dat wel doet, volg je best enkele richtlijnen.