Werknemersinformatie

Dossier: Uitglijden, struikelen en vallen op het werk

Het wordt stilaan kouder en de regen, die met bakken uit de hemel valt, maakt de grond gladder. Een echte Belgische herfst dus. Wanneer het binnenkort ook weer gaat vriezen, wordt het risico op valpartijen nog groter. Ook op het werk moeten we – winter of niet – oppassen voor vallen op gelijke hoogte.

Leren uit ongevallen - Verkeer en voetgangers gescheiden

Een voetganger in een magazijn raakte zwaar gewond bij een aanrijding door een heftruck. De heftruckbestuurder zag de vrouw niet aankomen die door de toegang voor voertuigen liep.

Quiz: Hebben rekken en pallets nog geheimen voor jou?

Heb je het artikel over rekken en pallets goed gelezen? Test jouw kennis aan de hand van deze test. Voor elke vraag kan je meerdere antwoorden geven.

Instructiefiche: hoe een pallet veilig behandelen?

Instructiefiche: hoe een pallet veilig behandelen?

Hoewel duizenden arbeiders er elke dag mee omgaan, blijven pallets gevaren opleveren. Voordat dat je ze manipuleert, moet je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Bij het behandelen blijft altijd waakzaamheid geboden.

Instructiefiche: Hoe het risico op vallen op de begane grond vermijden?

Een val op de begane grond is het gevolg van verschillende risicofactoren. Jij kan zelf het risico op een ongeval verminderen. Hier vind je enkele initiatieven die je kan nemen.

Quiz: Weet jij hoe je val- en struikelpartijen kan voorkomen ?

 Met deze quiz kan je je kennis testen over vallen en struikelen. Voor elke vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Uitglijden, struikelen en vallen

Valpartijen zijn een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen op het werk. En het gaat niet enkel om lichte ongevallen. In sommige gevallen kan een valpartij zelfs fataal zijn. Hoe kan je ze voorkomen?

Instructiefiche: voorkom vallen!

Struikelen, uitglijden, vallen… Het lijkt allemaal zo banaal! Wanneer er zich zo’n ongeval zonder hoogteverschil voordoet, denken we vaak aan een persoonlijke onhandigheid. Soms lachen we er zelfs mee. Toch komen dergelijke ongevallen regelmatig voor, en soms hebben ze zelfs ernstige gevolgen.