Sensibiliseringsmateriaal: Werken op hoogte

Heel wat dodelijke arbeidsongevallen of ongevallen met blijvende letsels zijn te wijten aan een val van hoogte. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een val van hoogte voorkomen kan worden.
 
Affiches
De affiches "Van rolstelling naar rolstoel", "Gebruik aangepaste hulpmiddelen" en "In alle omstandigheden: ladder stabiel opstellen" kunnen voor u als preventieadviseur een handig hulpmiddel zijn om werknemers bewust te maken van het risico op vallen vanop hoogte en het foute gebruik van rolsteigers of ladders.
U kunt deze en andere affiches bestellen volgens een printondemandformule.
Blader door onze catalogus en vraag ons een customer [at] prevent [dot] be (prijsvoorstel).
 


Opleidingsvideo
Ook in ons prevent[e]Trainingaanbod zijn er opleidingsvideo's beschikbaar over dit onderwerp:

Werken op hoogte
Deze cursus behandelt de volgende onderwerpen: voorbeelden van ongevallen, risicoanalyse en preventiemaatregelen, steigers, valbeveiliging, ladders en hoogwerkers.
Hoogwerkers en veiligheid
In deze video komen de volgende onderwerpen aan bod: praktijkvoorbeelden, het juiste type hoogwerker kiezen, gevaren bij het werken met hoogwerkers, veilig werken, stabiliteit, startcontrole, en de ondergrond en de omgeving.

In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.

prevent[e]Training biedt eenvoudige en flexibele mogelijkheden om zelf informatie en opleiding aan te bieden over veiligheid en gezondheid op het werk. Via opleidingsvideo’s krijgen uw medewerkers cursussen over onderwerpen die echt relevant zijn voor hen.