Sensibiliseringsmateriaal: veiligheid in de bouw

Sensibiliseringsmateriaal: veiligheid in de bouw
Het werk op een bouwwerf kan zwaar zijn. Vaak werkt men op verschillende werven, volgens verschillende procedures, met andere taken, met nieuwe collega's en met andere moeilijkheden en gevaren. Veiligheid in de bouw en op de bouwwerf is de verantwoordelijkheid van iedereen, of men nu nieuw is in de job of al twintig jaar ervaring heeft. Het moet een prioriteit zijn van bij het ontwerp, tijdens elke stap van de werken.


Opleidingsvideo

In de video 'Bouw: basisprincipes veiligheid' komen de volgende onderwerpen aan bod: risicoanalyse, ken je werkplek, elektriciteit, brand, orde en netheid, werken op hoogte en uitgravingen.

BEKIJK DE TRAILER

In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.

Affiches

Onze affiches over veiligheid in de bouwsector kunnen voor u als preventieadviseur een handig hulpmiddel zijn om veilig gedrag op de bouwwerf te stimuleren.
U kunt de affiches laten personaliseren en bestellen volgens een printondemandformule.

BENIEUWD NAAR DE AFFICHES?

Praktijkopleiding: Toolboxen

Toolboxen zijn korte informatiemomenten op de werkplek om de medewerkers te informeren rond specifieke veiligheids- en gezondheidsgerelateerde onderwerpen: ergonomie, omgaan met gevaarlijke producten, machines, ... In de opleiding komen de technieken van een toolbox en het belang van een gevuld en gericht informatiemoment in groep aan bod.

ONTDEK HET AANBOD