Sensibiliseringsmateriaal: Veiligheid, een gedeelde verantwoordelijkheid

Veiligheid, een gedeelde verantwoordelijkheid
Het gedrag van elke werknemer op de werkvloer is een belangrijke, maar vaak vergeten factor, bij arbeidsongevallen. Iedereen dient zijn verantwoordelijkheid te nemen om een veilige werkomgeving te creëren.
Opleidingsvideo
 
In de video 'Veiligheid, een gedeelde verantwoordelijkheid' komen de volgende onderwerpen aan bod: de basisfilosofie van veiligheid op de werkvloer, de preventiehiërarchie, de ketting van verantwoordelijkheden, jouw rol in het veiligheids- en welzijnsbeleid.
 
 
In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.
 
Affiches
 
Onze affiches over 'veiligheid, een gedeelde verantwoordelijkheid' kunnen voor u als preventieadviseur een handig hulpmiddel zijn om het belang van de veiligheid op de werkvloer te benadrukken.
U kunt de affiches laten personaliseren en bestellen volgens een printondemandformule.
 
 
Praktijkopleiding: Hiërarchische lijn
 
Een interactieve opleiding om de leden van de hiërarchische lijn – iedereen die leiding heeft aan andere werknemers – op hun taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot preventie en welzijn te wijzen, en hun instrumenten en mogelijkheden aan te reiken om die verantwoordelijkheden op te nemen.
 
Alle opleidingen kunnen bij Prevent of inhouse gegeven worden. De opleidingen hebben een standaard programma maar kunnen aangepast worden aan de eigen behoeften.