Covid-19: tips in beelden

Op verschillende websites zijn handige infographics e.d. te vinden met tips in verband met Covid-19.

Agoria
De social distancing-maatregelen zijn er om de veiligheid van de werknemers en de continuïteit van de activiteiten te waarborgen tijdens deze coronacrisis. Agoria geeft drie tips omtrent signalisatie en visualisatie, die heel eenvoudig toe te passen zijn: Coronavirus: 3 eenvoudige tips om de veiligheid in uw bedrijf te garanderen (infographic).
 
VBO
Op voorwaarde dat aan de gezondheidsverplichtingen wordt voldaan, mogen de meeste activiteiten doorgaan tijdens de coronacrisis, dus niet enkel de essentiële activiteiten.
Het VBO maakte een infographic hierover: Schematisch overzicht van de toegelaten of verboden economische activiteiten. Hierin wordt uitdrukkelijk verwezen naar het nut van risicoanalyse om tot een antwoord op de vraag of uw bedrijf mag blijven werken, te komen.
 
EU-OSHA
De coronapandemie heeft ernstige gevolgen voor werknemers en bedrijven. Met een korte video wil Napo helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omdat het moeilijk is om alle preventiemaatregelen in een korte film samen te vatten, richt Napo zich op één groot risico: besmetting via de handen. Hij heeft een simpele maar belangrijke boodschap: was de handen regelmatig om te voorkomen dat u het virus verspreidt zonder het te weten.