Covid-19: Procedure terugkeer naar het werk voor niet-verzorgenden

Maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben gevolgen voor de terugkeer van zieke werknemers. De externe preventiedienst Cesi stelde hier een korte procedure voor op. Hieronder een overzicht van wat er moet gebeuren wanneer niet-verzorgenden willen terugkeren naar het werk nadat zij symptomen van of een besmetting met het coronavirus hebben gehad.

Twee opties
Cesi maakt een onderscheid tussen twee opties voor niet-verzorgenden die een attest gekregen hebben van de behandelende arts voor verdachte symptomen of voor een bevestigde besmetting met het coronavirus, en die zich nu beter voelen en overwegen om terug aan het werk te gaan:
1) telewerken is mogelijk;
2) terugkeer naar de werkplek is vereist.
 
1) Telewerk
Indien het mogelijk is om te telewerken, neemt de werknemer contact op met de hr-afdeling en plant zijn/haar terugkeer naar telewerken in. De werknemer blijft thuis nog steeds de regels van inperking, hygiëne en sociale afstand respecteren.
 
2) Terugkeer naar werkplek
Als de functie vereist dat de werknemer naar de werkplek terugkeert, en hij/zij vertoont al minstens zeven dagen geen symptomen (geen koorts, ademhalingsproblemen of pijnklachten), dan moet de werknemer contact opnemen met hr om een hernemingsgesprek met de arbeidsarts in te plannen. De arts kan op basis van medische verslagen (of contact met de behandelend arts) concluderen dat de werknemer:
  • geschikt is om het werk te hervatten (en dat hij/zij verder de hygiënische gezondheids- en sociale maatregelen op het werk moet respecteren);
  • niet klaar is om het werk te hervatten. De arbeidsarts informeert de behandelende arts hierover.
Rol van de werkgever
De werkgever aangesloten bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPB) organiseert het hernemingsgesprek, indien nodig (zie hierboven). Hij informeert de bedrijfsarts over de maatregelen die in de organisatie zijn genomen. De arts kan zo beoordelen of de werknemer weer aan het werk kan gaan zodat zijn/haar veiligheid en die van zijn/haar collega’s gegarandeerd is.
 
Bron: cesi.be
: preventMail 15/2020