ISO 45001 Launch Event

6 maart 2018, Van der Valk Hotel Brussels Airport (Diegem)

Naar aanleiding van de publicatie van de langverwachte ISO 45001-standaard, organiseert het NBN (Bureau voor Normalisatie) op 6 maart het ISO 45001 launch event Creating a healthier & safer workplace. Wil u alles te weten komen over de ISO 45001-standaard? Mis dit event dan zeker niet!

Ook Prevent zal aanwezig zijn en een woordje uitleg geven over het creëren van een veiligheidscultuur in een organisatie.

ISO 45001 voor het creëren van een gezonde en veilige werkplek

Wereldwijd vallen er dagelijks 6.300 doden door werkgerelateerde ongevallen of ziekten. Dit betekent niet alleen een groot verlies van mensenlevens, maar ook een groot verlies op economisch vlak.

Om het tij te helpen keren, lanceert ISO de standaard ISO 45001, Occupational health and safety management systems – Requirements. Doel hiervan is organisaties helpen bij het creëren van een kader om werknemersveiligheid te verbeteren, risico’s op de werkvloer te verminderen en om gezondere en veiligere werkomstandigheden te bevorderen.

Opzet

Internationale spreker David Smith, voorzitter van het ISO/PC 283-comité voor managementsystemen voor veiligheid en gezondheid op het werk, geeft de deelnemers interessante inzichten mee. Hij legt de link tussen de nieuwe norm en gerelateerde normen en licht de normelementen toe in de PDCA cirkel. Maureen Gillet getuigt over de moeilijke aanloop naar de totstandkoming van de norm. 

Dirk Poppe licht het traject toe voor bedrijven die reeds beschikken over een VCA certificaat of OHSAS 18001. Anne Rasneur, en Peter Van Oevelen brengen een getuigenis uit de eigen praktijk bij respectievelijk UCB en Willemen groep. Marc De Greef belicht de normering in het veiligheidscultuurtraject van een organisatie.

In het panelgesprek formuleren de certificatiedeskundigen een antwoord op een reeks veelgestelde vragen. 

De deelnemers hebben ruime mogelijkheden om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en na te praten tijdens de pauzes en de afsluitende drink.

Programma

Waar?

Van der Valk Hotel Brussels Airport, Culliganlaan 4, 1831 Diegem

Wanneer?

Dinsdag 6 maart, 10u30 - 17u (met lunchpauze en achteraf netwerkdrink)

Prijs

€500 per deelnemer (inclusief de finale NBN-EN-ISO 45001:2018 in het Engels)
 

Programma en inschrijvingen: https://www.nbn.be/en/launch-event-ISO45001